Bettrehabilitering

Efter bettrehabilitering är det lätt att bita i äpplet.

Livet sätter sina spår – bettrehabilitering sopar igen dem! När många olika tänder är skadade på flera olika vis brukar man diskutera bettrehabilitering. Det innebär att ta ett helhetsgrepp om dina tänder och ditt bett. Tandgnissling eller andra orsaker kan leda till att du förlorar bettstabilitet och kanske ditt leende, din ”tandtrygghet”. Snedställningar och tillfälliga lagningar kan också påverka ditt bett. Kanske du till och med förlorat en tand eller två? Många slår ut tänder i olyckor av olika slag. En annan vanlig situation är att dra ut en tand som ingen kunde rädda. Tyvärr påverkar detta även tänderna intill, fast på lite längre sikt. Det kan bli överbelastning på käkleden och tuggmuskulatur. Om du rökt eller tagit vissa mediciner under lång tid, kan tänder och bett fått skador av det.

Vi hjälper dig att få tänderna tillbaka. Det är ett komplext arbete, det handlar om en komplicerad harmoni att återskapa ett helt bett. Tack vare lång erfarenhet kan vi hjälpa varje patient. Hur? Det beror på från individ till individ, men rotfyllningar, kronor, broar och implantat är några verktyg. Den mix som just dina tänder behöver leder till målet: God funktion i bettet och att du har hittat tillbaka till ditt leende, dina tänder.

  • Pris

    Varierar från 40 000 till 200 000 kronor, beroende utav hur mycket av behandlingen som täcks av din försäkring och hur avancerad bettrehabilitering det handlar om.

  • Tid

    Hur avancerad bettrehabilitering det handlar om, avgör tidsomfånget. Skiftar alltså från patient till patient.

  • Gör det ont?

    De flesta som genomgår behandlingen upplever väldigt lite smärta eller obehag.