Implantat – ger dig tänder tillbaka

Implantat som skruvas ned i tand

Impantat ger en chans att byta ut tänderna,  på grund av tidens tand eller andra orsaker. Implantat ger dig tänderna tillbaka! Vi har en lång erfarenhet av implantering, ja, vi kan verkligen implantat. Genom ett nära samarbete med en av Sveriges ledande professorer i käkkirurgi, Lars Rasmusson och Varbergs Implantatcentrum kan vi erbjuda dig trygga, professionella och personliga behandlingar.

Antagligen har du många frågor och undringar om implantat. Förutom att ringa till oss kan du läsa om en av våra patienters implantatbehandling: ”Implantatresan – Marie-Louise Jansson berättar om vägen från gnissel till skratt”. Själva processen i korthet går ut på att en eller flera titanskruvar förankras under lokalbedövning, dessa får sedan läka fast i ditt käkben. Efter någon månads tid fäster vi sedan en krona eller bro ovanpå skruven eller skruvarna.

Detta ämne har stolta svenska anor. Det var den svenske professorn Per-Ingvar Brånemark som utvecklade dagens moderna medicinska implantat. Han upptäckte att metallen titan harmoniserar med benvävnad genom s.k. osseointegration. Kroppen accepterar titan och stöter inte bort det, som är fallet med andra ämnen.  Det är därför skruvar av titan kan bygga en ny tand.

  • Pris

    En enstaka tand på implantat kostar från 15 000 kronor, allt beroende på var i munnen den sitter och vad den statliga tandvårdsförsäkringen ersätter.

  • Tid

    12 veckor.

  • Gör det ont?

    Behandlingen sker under lokalbedövning. Somliga kan uppleva ett milt obehag när bedövningen släpper.