Inman Aligner – den osynliga tandställningen

Inman Aligner tandställning

Inman Aligner är en ny, revolutionerande tandställning för alla åldrar som vi på Hagmans Tandvård tidigt såg fördelarna med. Den korrigerar snabbt och enkelt felställningar på dina framtänder. Normal behandlingstid är endast 10-12 veckor! Och tack vare att tandställningen nästan är osynlig, samt avtagbar, kan du leva ditt liv som vanligt medan du rätar ut dina tänder.

Klämeffekten verkar från två håll

Inman Aligner är konstruerad av nickeltitanfjädrar som via två motstående bågar varsamt flyttar tänderna. Den verkar med både tryck- och dragkrafter. Dessa tryck och dragkrafter är verksamma hela tiden som tänderna förflyttar sig.  Vi tillverkar din Inman Aligner efter ett avtryck av dina tänder . Den är och alltid skräddarsydd för just dig. Under behandlingen har du den på 16-20 timmar varje dag. Ett antal kontroller hos tandläkaren är nödvändigt för att resultatet skall blir bra.

Korrigerar olika felställningar

Inman Aligner korrigerar trångställd överkäksfront, framtänder som tippar utåt, ojämna tänder samt trångställning i över- och underkäken. Du kan också välja att räta upp dina tänder inför en behandling med skalfasader eller komposit.  I många fall när bettet är snett, slits skalfasader och eller komposit ut i förtid.  Det beror på att de redan snedställda tänder nöter mot varandra. Skalfasaden, som är tänkt att kompensera för de nednötta tänderna, kan fallera.

Certifierad tandläkare

Inman Aligner lämpar sig bäst för dig med lätt eller måttligt trängställda eller utåttippade framtänder. Om din trångställning är omfattande, finns andra  tandställningar som kan vara mer lämpliga; exempelvis Invisalign. Vi avgör detta i en  undersökning före. Endast en certifierad Inman Alignertandläkare kan avgöra lämpligheten för varje individuellt fall.

Läs mer på inmanaligner.se

  • Pris

    20 000 kronor.

  • Tid

    6–20 veckor, beroende av felställning.

  • Gör det ont?

    Viss ömhet kan förekomma de första dagarna, annars helt smärtfritt.