Invisalign

Invisalign tandreglering

Invisalign är en i stort sett osynlig tandställning som kan korrigera de flesta bettfel. Det går till så att man framställer en serie avtagbara skenor av genomskinlig plast som man byter regelbundet och successivt så flyttar tänderna på sig. Skenorna arbetar diskret. Ditt vanliga liv fortsätter som vanligt. Du använder skenorna utan obehag i de rekommenderade 22 timmarna varje dag, utan att bli störd.

Modern lösning för moderna människor

Till skillnad mot äldre modeller av tandställning – med synliga ståltrådar – går det utmärkt att äta all slags mat. Man tar helt enkelt ut skenan vid födointag. En annan skillnad mot äldre tandställningar, är att Invisalignskenorna kan reglera en enskild tand men låta bli att reglera granntanden. Därför är den extra effektiv mot vissa typer av snedställningar. Den reglerar där det behövs, och ingen annanstans.

En långsiktig behandling

Behandlingen varar i upp till två år.  Du byter skenor med 1–2 veckors mellanrum. Hagmans ger dig nästa omgång skenor som du tar med dig hem.  Men du behöver inte komma hit såpass ofta. Istället gör du kort besök var 6:e till 8:e vecka. Resultatet blir rakare och mer estetiskt tilltalande tänder. Men när du justerar felställda tänder, får du även bättre tandhälsa.  Raka tänder inte är lika känsliga för karies och tandköttssjukdomar.

Läs mer på invisalign.com

  • Pris

    35000-50000 kronor per behandling.

  • Tid

    6-24 månader.

  • Gör det ont?

    Nej, men det kan vara lite obehag om man behöver slipa lite på tänderna.