Johan Hagman, tandläkare

Johan är  lite av tandläkarnas tandläkare. Många är de tandläkare och tandtekniker som gått hans populära vidareutbildningar. 

År 2020 fick han  Praktikertjänsts årliga pris Guldhjärtat. Det var främst Johans kvalitetsarbete som uppmärksammades. Motiveringen löd så här:

”Alla branscher behöver eldsjälar som vill förenkla, förnya och förbättra både det mest grundläggande och det mer avancerade. Hagmans Tandvård i Varberg med tandläkare Johan Hagman i spetsen är en sådan eldsjäl.

Genom stort engagemang har Johan bland annat bidragit till att modernisera komposittekniken i den svenska tandvården. Genom praktiskt inriktade kurser och föreläsningar delar han också med sig av sina djupa kliniska kunskaper och motiverar allmäntandläkare att genomföra bättre tandvård i vardagen.

Hans arbetssätt förenklar för tandläkaren genom att fokusera på rätt metoder och rätt material vid de rätta tillfällena.”

Johan har föreläst både i  Sverige och utomlands. Ett ämne som Johan fått mycket uppmärksamhet är modern kompositteknik. Johan har introducerat flera tekniker i Sverige, såsom Bioclearmetoden.  På sina kurser lär Johans bland ut hur tandläkare kan förbättra överlevnaden av protetiska konstruktioner med hjälp av nya material och tekniker.

Johan har även ett socialt engagemang. 2014 deltog han i ett projekt som gav gratis tandvård åt utsatta tiggande individer i Varberg.